Zamek centralny i podświtlenie panelu klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amigo
    Drive
    • 2008
    • 48

oolsztyniak nie bardzo wiem o co ci chodzijak chcesz zabrac glos to prosze w temacie bomowisz o czyms innym a to mnie nie interesuje jak tylko to masz do powiedzenia to lepiej sie nie wypowiadaj a jesli chodzi ci tylko o numer do Grzesia nie dostałem od niego polecenia by go rozdawac powiem ci ze zaczyna sie od 790XXXXXX dalej ci nie podam pozdrawiam
  • bronekkarcz
    Classic
    • 2007
    • 2
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam mam Octavię kombi 99r. w wersji SLX
    Mam dwa problemy:
    1 nie działa mi zamek centralny - kluczykiem z drzwi kierowcy zamykają się tylko drzwi kierowcy. jak zamykam przyciskiem w środku to zamykają mi się wszystkie drzwi ale po chwili lewa strona mi się odryglowuje - gdzie szukać przyczyny tego? czy może być przyczyna w module komfortu czy może zamek w drzwiach kierowcy jest uszkodzony? z drzwi pasażera wszystko śmiga bez zarzutu łącznie domykaniem szyb.

2 drugi problem to podświetlenie panelu strowania klimatyzacją i nawiewami (klima manualna) nie działa mi tam podświetlenie. dodatkowo nie działa mi również gniazdo zapalniczki wewnątrz kabiny i podświtlenie bagażnika. Czy te trzy rzeczy mogą być powiązane ze sobą? może podłączone są wspólną kostką. może któś mółby podesłać schemat elektryczny?
    z góry dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

Zamieszczone przez bronekkarcz
      1 nie działa mi zamek centralny - kluczykiem z drzwi kierowcy zamykają się tylko drzwi kierowcy. jak zamykam przyciskiem w środku to zamykają mi się wszystkie drzwi ale po chwili lewa strona mi się odryglowuje - gdzie szukać przyczyny tego? czy może być przyczyna w module komfortu czy może zamek w drzwiach kierowcy jest uszkodzony? z drzwi pasażera wszystko śmiga bez zarzutu łącznie domykaniem szyb.
      sprawdź przewody, czy nie są gdzieś zaśniedziałe szczególnie w tym przejściu w gumowym rękawie miedzy drzwiami a karoseria.

Zamieszczone przez bronekkarcz
      2 drugi problem to podświetlenie panelu strowania klimatyzacją i nawiewami (klima manualna) nie działa mi tam podświetlenie. dodatkowo nie działa mi również gniazdo zapalniczki wewnątrz kabiny i podświtlenie bagażnika. Czy te trzy rzeczy mogą być powiązane ze sobą? może podłączone są wspólną kostką. może któś mółby podesłać schemat elektryczny?
      z góry dzięki za odpowiedzi.
      Jeśli chodzi o podświetlenie klimatyzacji manualnej to zapewne spaliła Ci sie żaróweczka, jest ona usytuowana pod środkowym pokrętłem - bierzesz kawałek szmatki i kombinerki, chwytasz pokrętła i ciągniesz do siebie. Przyda sie jeszcze pęseta żeby ja wyjąc
      Zapalniczka może Ci nie dział bo wcisnąłeś ten podłużny guzik w panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy - wył/zał on zaplaniczkę oraz możliwość sterowania tylnymi szybami przez pasażerów.
      A co do oświetlenia bagażnika to sprawdziłeś żarówkę?? A może mikro styk w zamku sie zaciął??
      DACAR.team

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

mialem taki przypadek w O SLX 2000r ze po zamknieciu od srodka co jakis czas drzwi za kierowca sie same otwieraly praktycznie odrazu - rozwiazanie opisaem na tym forum a tak na sybko to w mym przypadku byly zimne luty we wtyku zamka. U Ciebie dodatkowo dochodzi temat z kluczykiem - dobrze bylo by zaczytac bledy z mod. konfortu.
        pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• robak013
          Ambiente
          • 2008
          • 101

Zamieszczone przez nico21
          Jeśli chodzi o podświetlenie klimatyzacji manualnej to zapewne spaliła Ci sie żaróweczka, jest ona usytuowana pod środkowym pokrętłem - bierzesz kawałek szmatki i kombinerki, chwytasz pokrętła i ciągniesz do siebie. Przyda sie jeszcze pęseta żeby ja wyjąc
          Mam pytanie czy tak samo się wymienia w O1 2001 po FL i jaka jest tam żaróweczka?

Komentarz

• bronekkarcz
            Classic
            • 2007
            • 2
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzięki za wszystkie informacje przydały się bardzo,
            udało mi się rozwiązać cześć problemów, został mi zamek ale to muszę zczytać błędy z modułu.
            pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

Pracuję...